marți, 15 mai 2012

Eroare cu o supă

Într-un restaurant cu autoservire, o doamnă de o anumită vârstă îşi ia un castron de supă. În momentul când se aşază la masă - una din numeroasele mese din autoservire - îşi dă seama că a uitat să-şi ia lingură. Pune tava cu castronul pe masă şi se duce să-şi ia o lingură. 
O surpriză neplăcută o aşteaptă la întoarcere: aşezat în faţa supei ei, un străin se pregăteşte să guste. "Ce tupeu!" zice doamna în gândul ei. Se aşază, trage castronul în faţa ei şi zice pe un ton foarte puţin amabil: "Permiteţi!" După care îşi introduce lingura în supă... 
Dar străinul trage castronul la mijlocul mesei şi bagă şi el lingura. Mută de uimire în faţa unei asemenea îndrăzneli, doamna nu are curaj să facă totuşi scandal şi împarte supa. 
La sfârşit, străinul aduce o farfurie mare de cartofi prăjiţi, pe care o pune în mijlocul mesei. O invită pe vecina sa să se servească: ca şi supa, şi cartofii sunt împărţiţi. 
Străinul părăseşte apoi masa mulţumind frumos. 
Doamna se gândeşte să plece şi ea. Îşi caută poşeta pe care o agăţase de spătarul scaunului. Dar poşeta nu mai este! Doamna îşi stăpâneşte un strigăt: "Străinul..." Caută repede cu privirea prin restaurant. 
Atunci descoperă la doi paşi de ea, pe un scaun asemănător cu al ei, poşeta. În faţa scaunului gol, un castron de supă aburindă, pe o tavă de unde lipseşte o lingură... 
Nu străinul mâncase din supa ei: ea, greşind masa, mâncase din supa străinului. Şi la plecare, el i-a spus mulţumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu